Αγόρι,

Αυτό είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να πάρεις σε κάποιον/α


Εγώ λέω σίγουρα ότι, ναι, η μηχανή καφέ εσπρέσσο είναι όντως το καλύτερο δώρο που μου έχουν πάρει.

Οπότε γιατί μην να είναι και το καλύτερο για κάποιον αγαπημένο/η σου; Κι αν δεν αποφασίσεις να το πάρεις για κάποιον άλλον τότε μπορείς κάλλιστα να κάνεις ένα καλό δώρο στον εαυτό σου.

Σχεδόν όλοι πίνουμε εσπρέσο, μπορεί κι εσύ, ζεστό ή κρύο, κάθε μέρα. Και πάρα πολλές φορές, ακόμα κι αν παίρνεις από την ίδια καφετέρια, ο καφές είναι -επιεικώς- χάλια. Ένα το κρατούμενο.

Η τιμή πάλι; Αν κάτσεις και το σκεφτείς, ένα-δύο ευρουλάκια για τον κάθε καφέ είναι λίγα αλλά ο χρόνος έχει 365 ημέρες, δηλαδή 365 ευρώ δίνεις το χρόνο αν παίρνεις καφέ μ' ένα ευρουλάκι. Ω, πάει το μισό (ή ολόκληρο!) μηνιάτικο! Που μάλλον δεν παίρνεις ούτε με 1 ευρώ καφέ, ούτε έναν τη μέρα. Αλλά εγώ με τόσο θα σου το υπολογίσω για να δεις ότι και πάλι το κέρδος με το να έχει κάποιος μηχανή είναι αρκετά μεγάλο.

Λοιπόν, 1 ευρώ τη μέρα επί 365 μέρες μας κάνει 365 ευρώ το χρόνο, για να πίνεις καφέ που μπορεί να μην σ' αρέσει καν. Η μηχανή, τώρα που γράφω το άρθρο, κοστίζει 77 ευρώ. Φυσικά θα πάρεις και τον καφέ σου σε σκόνη, και ας πούμε ότι θα ξοδεύεις 7 ευρώ το μήνα, 84 ευρώ το χρόνο. Αλλά θα πίνεις όποιον σου αρέσει, σου αρέσει τονίζω, δοκιμάζεις διάφορους και βρίσκεις (τον Lavazza να πάρεις, τον χρυσό, λέω εγώ!).

Οπότε έχουμε και λέμε, 77 ευρώ η μηχανή και 84 για τον καφέ σε σκόνη, 161 ευρώ. Δηλαδή γλιτώνεις 200 ευρώ, σε 1 χρόνο!


*Να αγοράζεις εμφιαλωμένο νερό κατά προτίμηση κάποιο που γράφει "με χαμηλή περιεκτικότητα σε άλατα, κατάλληλο για δίαιτα πτωχή σε νάτριο", όχι γιατί κάνεις δίαιτα αλλά για να μην πιάνει άλατα η μηχανή και σε παιδεύει!

Άντε, στην υγεία σου και σε καλή μεριά το 200ρικο!